četrtek, 2. september 2010

Bilo je nekoč...

Bila sem ljubiteljica oddaj (no, sem še vedno, samo jih ponavljajo) ala prenova hiš in stanovanj... kjer ti v enem tednu ali vikendu prenovijo dobršen del bivalne površine. Ti si brez skrbi, te pošljejo med tem v spa center ali pa ti organizirajo druženje s tvojimi idoli.... No ja,... Amerika, Anglija in Nemčija od koder so te oddaje so daleč...
Kljub temu je prišel čas, da se posodobi tudi moja kuhinja. V vsem času bivanja je imela kar nekaj preobrazb a nikoli posodobitve. Prestavljala sem omarice iz enega konca na drug pa kuhinjske elemente prebarvala iz bele na rumeno pa kasneje na zeleno .... Seveda je bilo v skladu z mojim konjičkom nujno stalno nosit not neke nove poličke in delat prostor.... Da pa posodobim kuhinjsko nišo (korito, štedilnik, pečica, hladilnik) nisem videla potrebe, čeprav je bilo notri že vse od leta 1960....
Pa je odločitev le padla...
Najprej sem morala vse spraznit!!!! HMmmm, spraznit še ni problem, vendar kam za vraga naj vse te škatle dam?? Živim na 30m2, kjer je poleg kuhinje le še manjša spalnica, ki pa je tudi polna omar:(. Na pomoč je priskočila moja soseda Jana, ki mi je z veseljem odstopila vse njene proste kotičke, da smo zložili vso šaro. Nekaj smo je še dali na hodnik bloka, nekaj pa v klet. Ko so bile kuhinjske omare izpraznjene, smo jih demontirali, prežagali, saj drugače niso šle skozi vrata.
Potem je prišel vodovodar, ki je prestavil cev. Držali smo pesti, da ne bo po nesreči prebil še sosedove cevi... vse OK.. Nato drugi dan pride električar, da potegne priključke na označena mesta. Ugotovi, da je elektrika prešvoh za nove aparate. In je bilo potrebno vse od hodnika skozi vežo v kuhinjo potegnit nove. In seveda novo omarico z varovalkami. Potem ugotovimo, da bi bilo pametno zamenjat še pod. Ker pa sem spraznila le polovico kuhinje (že to z velikim problemom) je bilo potrebno spraznit še "ateljejski del" kuhinje. Totalna katastrofa!!!! Pa sem jo le v mukah in prahu... Ko je bilo vse prazno, sem se lotila beljenja. In da ne bi bilo tako enostavno, je bila za kuhinjskimi elementi neka stara barva iz apnenca ali oljna...skratka nova brava ni prijela. Pa sem mogla vse "pošpohtlat"....Po beljenju so prišli položit tla, brez težav.
Danes mizar prinese notri novo pohištvo in upam, da bo brez težav sestavljeno te dni....

Bilo je nekoč v kuhinji:










8 komentarjev:

  1. Kako boš imela pi ti zdaj nobel kuhinjo!Saj boš pokazala še potem, ko bo na novo urejene, ne?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa ti maš ja pisarno, atelje in stanovanje v enem. Vse čestitke, da si to spravila na toliko kvadratov. Komaj čakam izgled prenove.
    Glede oddaj pa, na RTL imajo zdaj ob torkih zvečer nove dele :))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je pa tastara huhinja-atelje tako lepaaaa ... Zdaj boš morala pa spet par let čakat, da bo tako urejeno(ne)urejena. Sicer pa ... mogoče pa ne. Vse, kar delaš, je prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Del pohištva (ateljejskega) bo ostalo in skoraj gotovo bo kaj kmalu urejeno(ne)urejeno... po mojem drugače sploh ne znam funkcionirat:)

    OdgovoriIzbriši
  5. po vsem tem trudu boš sigurno vesela in zadovoljna z novim izgledom,sej ga boš itak počasi spet preurejala čisto po svoje.:):)Pokaž še pol k bo fertik.Mogoče boš rabla kšno svetovanje.:):):):)

    OdgovoriIzbriši
  6. men je pa tale ustvarjalnos in napolnjenost všeč. se vidi da ima kuhinja karakter:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja, tudi jaz sem oboževala te oddaje! Marsikatero dobro idejo se je dalo porabit! Škoda, ker jih ni več! Kar pa se tvoje kuhinje tiče: zelena mi je bila ful všeč, še posebej s pikastimi zavesami! Komaj čakam, da pokažeš preobrazbo!

    OdgovoriIzbriši
  8. I moja kuhinja je kivi zelena!Pravi stan kreativca u akciji : ) ...I ja sam u fazi zavodjenja reda...Mnogo mi se svidja stari kredenac bele boje...kao kod moje bake...

    OdgovoriIzbriši