ponedeljek, 25. januar 2010

Dajati je božansko, sprejemeti človeško

Bila sem izzvana, da razkrijem 7 resnic o sebi. Najprej sem si rekla uf, tale bo pa težka, potem pa sem si kaj dosti hitro začela naštevat in še bi lahko:)


1. Prva resnica je ta, da sem zelo nagnjena k prijetnim občutkom in ugodju:

To pomeni, da si življenje jemljem na zelo enostaven in brez stresen način. Prvo kar je, zelo rada spim. Najprej sem si to razlagala, da zaradi nizkega pritiska, pa z leti bolj ugotavljam da zaradi lenobnosti. Če ne dobim ravno kakšnih "hudih eminentnih" obiskov, se ne ubadam s pospravljanjem stanovanja. Ga bom že, ko se mi bo dalo... Delam v večini stvari, takrat ko in ki mi pašejo v danem trenutku. Se izogibam konfliktom in konliktnih oseb.



2. Sanjarim
Sanjarim non stop. Od jutra do večera in ponoči. Sanjarim o marsičem. Npr. kako bi imela eno podeželsko hiško sredi mesta s kaotično urejenim vrtom. Po hiši bi tekali otroci, za veliko jedilno mizo bi se družila s prijatelji, na vrtu pa bi se pasla ovca. Potem sanjam o tem, kako bi z malo dela veliko zaslužila. Kako bi bila neskončno vesela z enim ateljejem in v njem po mili volji ustvarjala. Pa sanjam o tem, kako bi znala pisat in bi napisala kakšno pravljico, jo ilustrirala. Pa kako bi izdajala eno res dobro kreativno revijo, pa kako bi se dalo narediti ustvarjalno oddajo na TV. Pa kako se imamo vsi fajn in smo veseli, zadovoljni, zdravi,... Ko gledam filme ali berem knjge, odpljujem z njimi...

Problem imam le v tem, da ogromno sanjam, na pot do sanj pa ne stopim in kar čakam in čakam, da me kdo nanjo porine.

3. Nemiren, impulziven in strasten duh
Narejena sem iz danes na jutri. Pogosto se mi dogaja, da stvari, ki so mi danes zanimive, me jutri že minejo. Zanima me veliko stvari. Tako se danes z vso strastjo poglobim v transakcijsko anlizo, jutri me pa že blazno zanima kako deluje "švas" aparat, ker bi pa mogoče jaz tudi znala kakšen kip naredit:) Dejstvo je, da rada raziskujem, veliko stvari sprobam, preberem, držijo me pa dolgo ne. Problem nastane v tem, da skačem non stop z enega nedodelanega projekta na drugega in tako ne dopustim, da bi se v nečem resnično usposobila.





4. obsesije.... Malo sem obsedena z barvami, okraski, srčki, pikami ...
Ne predstavljam si življenja brez barv. Največja kazen, bi mi bila, da me zaprete v belo, sterilno stanovanje z niti enim nabiralcem prahu. Namreč poleg barv, ki sevajo vsevprek po mojem stanovanju, se najde marsikateri, neuporaben, nabiralec prahu. Saj veste, viseči srčki, tablice, slike, posodice, .... si ne morem pomagat... Imam pa tudi lepo kolekcijo šatuljic z raznih koncev in vetrov. Pa tud kakšna meni odbita plišasta igrača se še najde. Imam pa še obsesijo, ki pa jo zadnje čase malo kontroliram, kupovanje revij o dekorju stanovanj....




5. Sem en velik otrok, ki še vedno verjame v pravljice










6. Od nekdaj se mi zdi, da moram vse kar vem in znam podati dalje.
Pričela sem že v osnovni šoli s "ta glavno učiteljico" na dvorišču, pa potem z vodnico pri tabornikih, pa trenerka gimnasitke,... zdaj preko ustvarjalnih delavnic. Ne uidejo mi tudi nasveti prijateljem:)





7. Sem svojevrstna, sem čustvena (ko sem vesela, sem zelo vesela, ko sem žalostna, sem zelo žalostna in ko sem jezna, sem zelo jezna - še dobro, da je to zelo poredko), ljubim svobodo (ne prenašam dobro omejitev, okvirjev (zato sem v službi šefica:)), sem optimistična, prijazna, "iiiiiijioooooji" ob pogledu na mucke, ptičke, svizce, se smešno smejim, sem za marsikatero neumnost, sem pa tudi strahopetna, rada imam sončnice in travniške cvetlice ... Aja, pa zapravljam tudi rada (predvsem za hobi material) in ne znam šparat... kar mam dam...:)


Slike so simbolne in snete s spleta, razen male Petre in Petre s skupino otrok.


*************************************************************************
In danes je napočil dan, ko izžrebam nagrajenca, ki prejme zvezek. Random.org je izbral:


Mayflower* pravi ...
Hej hej, za ta zvezek kandidiram zato, da bodo moji študijski zapiski še lepši :) ker sem z mislimi pri rimskem pravu, ki mi zadnje čase kot zadnji neopravljeni izpit meša štrene in povzroča neprespane noči, bo tudi moj izrek v latinščini: "Divinum dare, humanum accipere.", ki pomen, dajati je božansko, sprejemeti človeško :)

ČESTITAM!!!!!

Prosim pošlji mi tvoj naslov.

9 komentarjev:

  1. Mayflower, čestitke!

    Petra, tvoje je pa bilo zanimivo brati ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, tolk kokr sm bla pa ob prvem prejetem darilcu na ta način vesela, pa že dolgo nisem bila. In upam, da ju3 tudi ta moreč izšit spravimo skoz! Hvala Petra :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitke Mayflower!
    Mislim, da si se opisala zelo lepo in realistično.Tudi jz te tako vidim in čeprav sva se videle samo parkrat bi te v opisu z lahkoto spoznala. Res si fejst punca.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mayflower, čestitam!
    glede teh resnic pa: kakšna dobra ustvarjalna revija bi bila dobrodošla:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke Mayflower.
    Petra, krasno si besedilo pospremila s temi fotografijami. Zanimivo branje, kot pri vseh ustvarjalkah.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ful simpatično si se predstavila, kar vztrajno sledi svojim sanjam!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitke srečni dobitnice.
    Jaz pa sem zelo vesela, ko med vsemi resnicami po blogih berem, kako smo si podobne.
    Hehe. Sploh tvoja prva točka je taka, kot bi sebe opisovala. ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Petra, zvezčič je noro, noro lep in ne vem, zakaj ga bom uporabljala, zaenkrat ga samo vztrajno kažem vsakemu, ki pride mimo :) Hvala za zvezek in za lepe želje :*

    OdgovoriIzbriši
  9. Zivjo, danes sem "padla" na tvoj blog in se čist potopila vanj! Noroooo dobre stvari!Res super in vse čestitke! Se pridružim na kaki delavnici ali pa pridem kaj kupit!
    Katarina H.

    OdgovoriIzbriši