četrtek, 23. april 2009

Art market

Neke polne lune, takrat sem ponavadi polna idej in planov, predvsem pa pogumna, sem se prijavila na razpis za sodelovanje pri projektu Art market. Projekt je namenjen predstavitvi avtorjev različnih področij ustvarjanja. Cilj pa je opaznost avtorjev in prepoznavnost v širšem merilu ter seveda oživitev mestnega jedra (Ljubljana) s kulturno-umetniškimi akcijami. Z njim sem se že leta spogledovala, se sprehajala po njem (Cankarjevo nabrežje in Čevljarski most), občudovala izdelke in sanjala o tem kako lepo bi bilo, če bi tudi jaz lahko razstavljala... In glej ga zlomka, prejmem pismo v katerem mi sporočajo, da sem vabljena k sodelovanju. Najprej sem bila seveda blazno vesela in bilo mi je v čast. Potem je pa to idilo takoj prekinila panika. Ojej, kaj pa zdaj ... narediti si moram neko celostno podobo, razmisliti kako urediti štant, da bo mamljiv, pripravit zalogo izdelkov, jih ovrednotiti (v € mislim) in še in še misli vsiljivk mi je brenčalo po glavi. No, še zdajle se jih ne morem otrest. Med tem ko to pišem, sem se spomnila še na morebitne vizitke, pa embalažo,... Saj ne vem ali preveč kompliciram, samo vseeno... predstavljala se bom tam ob Ljubljanici z drugimi umetniki, ki imajo izvirne, kreativne, kvalitetne, estetske izdelke!!

In ravnokar se mi je posvetilo kaj je pravzaprav morda srž moje panike... To, da moji izdelki ne bodo kos.... čeprav vem, da je že marsikateri moj izdelek osrečeval. Izgleda sem tipičen primer osebe, ki ne zna ceniti sebe, sramežljiva in nesamozavestna. Upam, da to nekako preženem iz sebe...

Časa za pripravo imam bolj malo, saj se vse skupaj prične že maja. Moja prva sobota bo 16. maja (če bo lepo vreme)!
Tole pa je nastalo z novo dozo papirja in gumbkov:)

4 komentarji:

  1. Čestitam za Art market še tukaj! Nč ne paničari...itak bo šlo, boš vidla da bo šlo...tko al pa drgač, šlo bo...ker mora!
    Knoflni z tolele časovno rojžco, so pa fantastični! Jebi to meeeeelaaa...

    OdgovoriIzbriši
  2. Urca je super in verjamem, da bodo tale in vsi tvoji ostali izdelki hit na Art marketu. Čestitam za pogum, kljub luni, in za uvrstitev :) Prav gotovo te pridem pogledat in važna bom ko marela, da nekoga tam poznam.
    Uživaj v pripravah. Zaslužiš si.

    OdgovoriIzbriši
  3. In jaz sem prvo soboto zamudila, ker sem sem se odpravljala tako dolgo, da sem na koncu z namazanimi trepalnicami in napol oblečena za v mesto, končala na kolenih pri puljenju plevela :))

    Pridem pridem pridem, obiskat tebe in Ano!

    In klobuk dol za pogum in čestitke polni luni!

    OdgovoriIzbriši