sreda, 15. junij 2011

Menjam Lidlčips

Pa imam kar nekaj lepih, novih stvari. Res si nisem mislila, še debel mesec nazaj, da pa bom v svoj hobbi vključila tudi aktivno šivanje:) Kako sem se matrala in improvizirala sem že govorila. Pa sem prav milo prosila prijateljico Andrejo , da mi zaupa par šiviljskih trikov pri torbicah. In ob prijetnem čveku, kavici, sem se naučila pravilno vključit podlogo in trak za naramnico.

In ne le z znanjem, od nje sem prav ponosno odšla, z lepotcem, Pffaf hoobyem, ki je njej odslužil svoje. Ko sem na njem pri njej popravljala torbici od zadnjič in ko sem videla kakšna razlika je v samem šivanju, ni bilo več vrnitve k Lidlčipsu:-)


In tako, z novim strojem, kljub poznim uram, sem morala kuj narediti še eno torbico. Velika je 23x30 cm. Spredaj lastno pobarvano platno, zadaj skaj. Kot vidite sem uspela vkomponirat tudi nastavljivo naramnico (jupi). Edino kar še ni, ni kakšnega knofka ali zadrge. To bo pa verjetno, kasneje, v advance vaji:)




Sem pa vmes hodila tudi na tečaj v TAKATUKO (priporočam), kjer sem se naučila narediti kroj za mikico in krilo. Le ta smo nato izrezali (ukrojili), potiskali s sitotiskom in sešili. Pri šivanju mi je kar veliko pomagala mentorica (npr. všit rokave), saj sem se na začetku še zelo bala stroja in mi je bilo žal, da bi si uničila, res tako lepo potiskan kroj:) Smo pa tu v večini šivali na Overlock.

Kljub vsemu stresu (ki sem si ga naredila sama:-)) sem vseeno kar ponosna na mojo lastno kolekcijo:















Tole je pa sedaj moja nova igrača, Pfaffov frajer:





Tegale, Lidlčipsa (Lervia) pa menjam za simbolno ceno oz. kakšen vaš izdelek. Interesenti?




5 komentarjev:

  1. Ja kolk boš pa ti zdaj nobel!!!!! Super poštimana torbica, pa mikica, pa krilo. Ohhh in mašina!!! Zdaj sete pa ne bo dalo ustaviti!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasne majčke - najhudejša mi je zelena, pa kiklca...Uau!

    A res ti to? O podarjanju lidlčipsa?? Jaz bi ga imela...(*shy face*)Do sedaj sem si sposojala maminega...Koliko bi pa imela zanj? Moji izdelki nimajo neke hude vrednosti, da bi si upala menjat ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mašinc imam dovolj doma, samo šivat same pa nočejo :) Kaj šele, da bi takele reči skupaj sestavljale.
    Prav fino je videt. Vse skupaj. Od torbice do mikic in kikle.
    Jah, saj pravijo, celo življenje se je treba izobraževat. Ne nujno za službo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično odlično odlično! Torbica je krasna.
    Mašina moja draga mi još valja :)

    OdgovoriIzbriši