četrtek, 17. september 2009

računalnik ali pisalni stroj

Včeraj sem z omare vzela zaprašen šivalni stroj, ki sem ga seveda pred časom prav poceni kupila, ker.jaz.to.moram.imet, da še enkrat preizkusim ali jaz to res ne znam... In na žalost se med tem, ko je bil na omari vame ni čudežno vlilo znanje.... res, ne znam... en kup cverna se mi je nonstop nabiralo spodaj, pa nisem znala niti cverna zamenjat, .... bom šla raje na en tečaj ABC šivanja... Pa sem vzela v roke šivanko, pa spet na roko šila.... in se vmes spraševala ali je to tako, kot če bi v službi tipkala na pisalni stroj namesto PC oz. ali je v ročnem šivanju še kaj šarma?

Kakorkoli, nastala je tale mala pošastica, dolga z nogami vred 44cm...

HELKA (To Touch)
Ko kdo tvoje srce pohodi v nekaj prepričan bodi. Helka v hipu vse iz rok spusti in k tebi pohiti. Kjerkoli in kadarkoli






Helka je pralna saj je iz flisa in polnjena s peno. Rudijevi prijatelji pa so iz filca in so po moje pralni zgolj na roko, ker se filc skrči.

Glede polnila pa tudi jaz vas sprašujem, kaj mi svetujete oz. kakšne so vaše izkušnje, da uporabim za polnilo (da bi bila stvar pralna in da da fajn izgled napolnjenosti)?

In še to...Rudijevi prijatelji in Helka so zgolj pilotska izdelava, saj se mi ne zdijo še dovršeni in nisem pomislila, da bi jih dala z rok....

5 komentarjev:

  1. Tale Helka je res cartika.Jaz polnim s polnilom iz Filca - Mengeš, je tako mehak in puhast.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi s peš šivanjem je Helka totaln cukr :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kolk prjatlčkov ma že talele tvoj Rudi...njegov dalni bratranec je pa za enkrat še v moji glavi:P
    PS:A bi ti Rudija in njegove prjatlčke mal na obisk prpelala?

    OdgovoriIzbriši
  4. polnilo za pouštre :) pralno in mehko :) pri nas se kupi, kje drugje pa ne vem - tisti iz mengša jetud vredu, sam je en mičken grudičast :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hehe, a ti za tole tud ponudim šnel-kurs? :)) sam to pa ne gre ob kofetu :)) no, vsaj ob kofetu v "sobi" ne :)
    Meni so softiji bolj všeč iz flisa, ker jih lahko pereš, so mehki in se hudo malo scufajo. Moji prvi so bili iz filca, pa so za otroško rabo nepraktični. Postanejo grdo scufani oz. svaljkasti, ne perejo se lepo.
    Za polnila imam jaz najraje poceni antialergijske povštre :) Za kake bolj občutljive oz. posebne izdelke pa si privoščim pravo polnilo, ki ga za drag denar kupim v Elni.
    Helka je pa prav fajn :))

    OdgovoriIzbriši